// arthitectural / Interiors / Nendo | Compolux

Nendo | Compolux

Interiors COMPOLUX01masaya_yoshimura

The multi brand and shared areas for the women’s clothing floor on the third floor of the Seibu department store in Tokyo’s Shibuya. The ‘contemporary luxury’ floor presents multiple brands together in a unified environment, but each brand needs to be gently distinguished from the others. The brands’ lineup and product arrangement change at a dizzying pace, so the fixtures needed to be easily modifiable.

COMPOLUX02masaya_yoshimura

COMPOLUX03masaya_yoshimura

COMPOLUX05masaya_yoshimuraOur design took inspiration from the wrought iron fences surrounding the parks, squares and other green spaces in European cities. We created screens based on these fences, and suspended them from the ceiling as hanger racks for the clothes. The screens are easy to remove and relocate, and have built-in lighting to illuminate the clothes. They come in six different patterns, to give each brand a distinctive look.

COMPOLUX06masaya_yoshimura

COMPOLUX05masaya_yoshimuraWe also created ceiling-suspended shelves, as well as low floor fixtures inspired by park benches and a bench reminiscent of a fountain’s edge. To overcome cost and thickness restrictions for the flooring, we cut ordinary plastic floor tiles into different shapes and and created a variegated flooring pattern that recalls cobblestones.

COMPOLUX07masaya_yoshimura

COMPOLUX09masaya_yoshimura

COMPOLUX09masaya_yoshimuraThe colourful changing room walls are finished with artificial ivy in different hues, and the changing rooms offer simulated outdoor light as well as indoor light, for checking clothes in a variety of environments. These designs create a free, lighthearted environment, similar to the experience of strolling in a park.

COMPOLUX10masaya_yoshimura

COMPOLUX15masaya_yoshimura

Location: Tokyo, Japan
Design: Nendo
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more