// arthitectural / Concept & Competition / New Wave Architecture | Daegu Library

New Wave Architecture | Daegu Library

Concept & Competition New Wave Architecture | Daegu Library

New Wave Architecture | Daegu LibraryBeing propelled through the history of libraries from being a repository of printed information where the mere activity was reading, to be a hub of meeting minds, learn, social and cultural interaction and infinite access to divers range of knowledge in lined with features of our contemporary movements, unveil a calm presence of a local library where the neighborhood lacks today!

New Wave Architecture | Daegu LibraryWe come through the memories of passers-by and do not forget the old memories of the trees while silence of strolling along narrow pathways is not broken. We make a shelter for memories, knowledge and social perception where embraces its surrounded environment intimately. Attempting to blur the sharp border of a modern building and the city, generate a close affiliation with patrons by layered strips which stem from the land, induce a generous green entrance and emerged as a sober, warm and legible architectural space.

New Wave Architecture | Daegu LibraryAs a main gesture, being encompassed at the central part of the site to approach the fewer tree cut is the initial process. Opening up a green context and creeping into the spaces when a large hallow appears in a spirally movement, are the next paces to obtain the maximum natural daylight to approach sustainable community and the vibrant and amenity essence of the place. Two independent entrances are allocated to library and lifelong zones to achieve convenient accessibility in different time period and divers situation, whilst prevent functional intervention in simultaneous events. However, patrons meet each other in an open green area and social interactions illustrated eloquently. It is appeared neither as a consolidated phenomenon nor as a separated part of city context but has configured as an absolute extension of the city along with its all loveable amenities.

New Wave Architecture | Daegu Library

New Wave Architecture | Daegu LibraryTo achieve being entangled in urbanity life, the park is extended vertically into green library while visual connection between the urbanity and architecture has not been blocked.  The library is configured stepped-like that brings patrons up to the main hall and periodical room to relax and read while they explore literature, music, history, conversation and social knowledge gradually when they ascend .At second level the space is dedicated to librarians facilities while the dominate area at the top floor is reading and studying sectors where the supportive areas are housed .This area is designed to offer intimacy for concentration, individual study and group works. By rising through the triangular spiral-shaped sloping surfaces visitors experience the art gallery while façade louvers shape shelves for displaying new published books.

New Wave Architecture | Daegu LibraryThe night spreads a new veil over the library while its patron dedicates a lively context to urbanity. A legible interaction between Koreans culture, modern world of digital media and light dancing!  We continue the trend of being inspired by the trees in an acquainted park where welcome their new permanent passenger warmly and make the neighborhood sure that their friends are still here, dedicate themselves to make a shelter for the stories of era.

New Wave Architecture | Daegu Library

Structure
The building forms with metallic profiles to be engaged in sustainable dialogue. The two metallic structures in opposite directions shape the main cores of construction. The structure is based on dual system comprised of bracing and moment resisting frame and bracing. At upper levels as a result of long spam, truss system is offered to transmit the floor loads to vertical elements. In regard to architectural configuration lifelong zone is positioned on a cantilever truss.

Location: Daegu, South Korea
Architect: New Wave Architecture | Lida Almassian, Shahin Heidari
Project name: A shelter for Green Memories
Program: Public Library
Size: 3000 m2
Design stage: September, 2012
Team members: Zahra Hamedani, Helaleh Alaei, , Maryam Amanpour ,Atieh Ameri, Maryam Shokoohi,Hamed Jilani
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more