// arthitectural / Interiors / NORD Architecture | Goldhurst Terrace

NORD Architecture | Goldhurst Terrace

Interiors NORD Architecture | Goldhurst Terrace

The project is a basement excavation and conversion to a 3-storey Edwardian townhouse in London. The Client brief required the introduction of a variety of social and ancillary spaces to extend the living accommodation in the family home. Typical of most period plans, the living and dining spaces are placed on the entrance level and ground floor. NORD’s proposal for the basement was to primarily create a large ‘flexible’ room that covered the entire floor plate.

NORD Architecture | Goldhurst Terrace

© Charles Hosea

NORD Architecture | Goldhurst Terrace

© Charles Hosea

Unusual to period homes, the new basement room now adds a much larger and continuous volume to the building – As a cinema space it creates an immersive experience and as a function room it comfortably accommodates 50 people. To service the space, NORD proposed a dedicated bar space offering an active focus to the centre of the room. A new bathroom and gym/spare room are also accommodated.

NORD Architecture | Goldhurst Terrace

© Charles Hosea

NORD Architecture | Goldhurst Terrace

© Charles Hosea

The simple palette of materials was proposed allowing a legible hierarchy to the project. White oiled oak boards provide visual continuity across the space with the expressed bronze plated steelwork balustrade and white concrete stair, plinth and worktop surfaces adding detail and subtle refinement to an otherwise muted palette.

Location: London, UK
Architects: NORD Architecture 
Project name: Goldhurst Terrace
Photos: Charles Hosea
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more