// arthitectural / Interiors / Norm Architects | Artist House

Norm Architects | Artist House

Interiors © Jonas Bjerre-Poulsen
© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

The artist was looking for a sanctuary – a place with surrounding beauty to recreate and to be inspired from. This was found in a house on the open fields behind the famous Louisiana Museum of Modern Art in Humlebæk. Placed in rural surroundings, near the water, it was perfect!

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

So the reconstruction of the house was next: And old, land workers house had to be turned into a modern home, with a lot more light coming in, in order to function as a home as well as a studio.

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

© Jonas Bjerre-Poulsen

The raw materials were the first inspiration: Brick walls, concrete floors and a huge steel beam supporting the first floor was actually part of the house when the project started. And these were the elements that we decided to make the identity of the house, together with the old wooden beams that were revealed when reconstructing the first floor. The original concrete floors were removed and floor heating was installed before the new concrete floor was laid out, sanded roughly and treated with a shiny epoxy. The floor heating allowed us to remove all wall-mounted heating from the ground floor and then we rebuild the walls as clean-cut white, matte surfaces. No panelling, just white walls. Since the outside of the house is protected by local architectural restrictions, the windows were kept in the original style. But this gave a good contrast to the strict square window openings.

Location: Humlebæk, Denmark
Design: Norm Architects | Jonas Bjerre-Poulsen & Kasper Rønn
Completion: 2009
Size: 100 m2
Client: Von Lotzbeck
Photographer: Jonas Bjerre-Poulsen
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more