// arthitectural / Interiors / Norm Architects | Copenhagen Penthouse II

Norm Architects | Copenhagen Penthouse II

Interiors Norm Architects | Copenhagen Penthouse II

On the top of one the few high-rise buildings in Frederiksberg, Copenhagen, the interior of this penthouse has been completely redone. The apartment has a stunning view overlooking the city to both sides. The clients dream was a completely minimalistic space with no nonsense and plenty of light on the top of town.

2

3

4

We tore down a substantial part of the concrete walls and cut all doors open to the ceilings, in order to create an open plan and increase the feeling of height. To increase the feeling of one space a white resin floor was cast to connect all the rooms. To divide the living areas from the bathroom a core was constructed, containing cupboards, fridge, etc., to one side and a flat screen to the other. The core was painted in a mat black color to contrast the white walls, floors and ceilings. Underneath the black core we installed hidden lighting to give it a hovering feel and a sense of lightness.

7

8

12

An important part of the project was to minimize details such as paneling, door knobs, fittings, etc. and create a monastic, simple atmosphere that was perfect for mental relaxation after a hard and stressful day at the office, and that worked as a neutral backdrop for the more sculptural furniture.

19

16

18

To ensure a simple interior white cupboards and closets were built in to the walls in full height with hidden fittings to make them look like walls. Built-in storage goes a long way toward eliminating clutter. All wires were cut in to the walls and the rest of the lighting done with wireless switches and the heating was put into the floors.

17

Designer: Norm Architects
Design team: Jonas Bjerre-Poulsen & Kasper Rønn
Client: Eldam
Location: Platanvej, Copenhagen, Denmark
Built area: 84 m2
Completion: August 2009
Finishing materials: Floor / Wall / Ceiling Resin floors, Painted walls painted concrete ceiling
Photographer: Jonas Bjerre-Poulsen
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more