// arthitectural / Architecture / Nota Design Group | H3 Experience Centre

Nota Design Group | H3 Experience Centre

Architecture Nota Design Group | H3 Experience Centre

Nota Design Group | H3 Experience CentreBackground:

Isabel Flooring is an established flooring specialist in China. H3 is their foray into other wood products such as timber doors and built-in furnitures. This design exercise will attempt to portray H3 as “The Wood Specialist” and set a store identity for the brand’s countrywide expansion.

Nota Design Group | H3 Experience Centre

Nota Design Group | H3 Experience CentreSite:

The site is located in one of the new building materials centers in Songming County, Kunming. The site area of 533.5 square meter is to be expanded into a double storey 994 square meter sales centre.

Nota Design Group | H3 Experience Centre

Nota Design Group | H3 Experience Centre

Nota Design Group | H3 Experience CentreDesign Brief:

To create a new kind of shopping experience for the consumers in a highly competitive building materials market. To create a strong and memorable store identity with maximum visual impact. To portray the brand’s effort in it’s constant push for sustainable process and products . To capitalize on Isabel’s success in laminate flooring.

Nota Design Group | H3 Experience Centre

Exterior Design

To create H3’s image as “The Wood Specialist”, the storefront is composed of 5 different types of wood structure interlocking together in a multi-layered and articulated manner. To portray H3’s support for the environment, all the wood on the facade are reused pinewood which is readily available in the local area.

Nota Design Group | H3 Experience Centre

Nota Design Group | H3 Experience CentreInterior Design

To take advantage of the parent brand’s heritage in laminated flooring, the design used the product to “lead” customers into the other new products. A brand new “Ribbon” system of flooring sample presentation is created which brings customers from one zone to another. With the “Ribbon” system, customers are led from one zone to another, allowing them to move in a structured yet open manner, guiding them , yet not restricting them. The sample zones are created to allow customers to see how the different products can be matched to form different harmonious living environments to help customers solve common design dilemmas.

Location: Kunming, China
Company: Nota Design Group
Designer: Keat Ong
Project name: H3 Experience Centre
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more