// arthitectural / Interiors / OA estudio | Matilda

OA estudio | Matilda

Interiors OA estudio | Matilda

Matilda, sitting, dining and drinking room is located in the heart of Valladolid. The local, a former cocktail bar, was remodeled by a team of friends in less than 1 month with a really limited budget and minimal intervention. The architect Jesús de los Ojos, of Oaestudio, carried out the architectural project, and relatives of the 3 partners who manage the lounge put all their efforts in order to make it real.

OA estudio | Matilda

© Paulo Paiva Fonseca

Thus, with the work of a single carpenter, an electrician and a small group of improvised “workers”, Matilda came to life. The walls are now coated with OSB, which gives the place the warmth of wood. Over this paneling, a pattern of coloured lines and wooden slats generate a kind of Nordic vibration. The main area of the room is occupied by a large table which invites us to share our time with others. It was specially designed and built for Matilda and has a set of wheels on one ot its ends that makes it possible to move it as a wheelbarrow (what otherwise, due to the large size of this piece of furniture, would be a very difficult task). On the other side, the table is supported on antique recycled furniture. For more intimate encounters, 3 small tables are displayed next to the back wall.

OA estudio | Matilda

© Paulo Paiva Fonseca

OA estudio | Matilda

© Paulo Paiva Fonseca

The bar consists on a large base of plywood covered with an intense grass-green layer. Low lights help to generate a sense of protection without lowering the ceiling height, and selected ranges of colors endow the place of a special warm atmosphere that takes us back to the fifties. As a result of all this, an atmosphere of cozy domesticity envelops us in the interior.

Location: Valladolid, Spain
Architect: OA estudio | Jesús de los Ojos Moral
Partners: Antonio Calvo, Charo Chávez, Asami Hatano
Contributors: Jairo Rodriguez, Aída G. Pinillos, Pablo Santos, Nacho Guerrero, and others…
Photographs: Paulo Paiva Fonseca
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more