// arthitectural / Architecture / OFIS arhitekti | Farewell Chapel

OFIS arhitekti | Farewell Chapel

Architecture farewell chapel_foto-tomaz gregoric_03_

A farewell chapel is located in a village close to Ljubljana. The site plot is next to the existing graveyard. The chapel is cut into the rising landscape. The shape is following the lines of the landscape trajectories around the graveyard.

Three curved walls are embracing and dividing the programs. External curve is dividing the surrounding hill from chapel plateau and also reinstates main supporting wall. Services such as storages, wardrobe restrooms and kitchenette are on the inner side along the wall. Internal curve is embracing main farewell space. It is partly glazed and it is opening towards outside plateau for summer gatherings.

Roof is following its own curvature and forming external porch.

The cross as catholic sign is featured as laying feature positioned on the rooftop above the main farewell space.

It also functions as luminous dynamic element across the space during the daytime and lighting spark at a night time.

Materials are polished concrete, larch wood, glass.

Location: Krasnja, Slovenia
Architect: OFIS arhitekti
Project team: Andrej Gregoric, Janez Martincic, Magdalena Lacka, Katja Aljaz, Martina Lipicer
Project Leaders: Rok Oman, Spela Videcnik
Client: Community of Krasnja
Site Area: 350 sqm
Building Area: 210 sqm
Gross Floor Area: 105 sqm
Max. Height: 4.70 m
Landscape Area: 140 sqm
Inner space: 70 sqm
External plateau: 65sqm
Completion Year: June 2009
Photographer: Tomaz Gregoric

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more