// arthitectural / Architecture / OKRA | Northern High School Leeuwarden

OKRA | Northern High School Leeuwarden

Architecture OKRA | Northern High School Leeuwarden

OKRA | Northern High School LeeuwardenFor the new location of the NHL University OKRA has made, in association with Architecture Studio Hertzberger, the design for the exterior space. This consists of a solid green carpet laid out as a counterpart to the imposing building.

OKRA | Northern High School Leeuwarden

© ben ter mull

OKRA | Northern High School Leeuwarden

© ben ter mull

The green grass and trees continue under the building connecting the inner and outer worlds together. A spider-like network of routes and places creates an extension of the building from inside to outside.

OKRA | Northern High School Leeuwarden

© ben ter mull

OKRA | Northern High School Leeuwarden

© ben ter mull

The large building is situated in a relatively small location as part of the park area along the river EE in Leeuwarden. The landscape aims to connect the space under the building by means of green turf that seamlessly merges to the character of the park where many cherry and birch trees can be found planted in the grass.

OKRA | Northern High School Leeuwarden

© ben ter mull

OKRA | Northern High School Leeuwarden

© ben ter mull

The tree mass and the ubiquitous grass creates the experience of the garden from everywhere within the transparent building. In one corner of the building is a natural pond introduced as a stepping-stone for bats between the park and the EE.

Location: Rengerslaan, Leeuwarden, The Netherlands
Architect: OKRA
Collaboration with Architectuurstudio Hertzberger, DHV
Period: 2008-2010
Client name: NHL University
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more