// arthitectural / Architecture / OneByNine studio | Hall in Church

OneByNine studio | Hall in Church

Architecture OneByNine studio | Hall in Church

Project idea discusses the relationship and fusion of interior and exterior space. It’s concept calls for an architecture of milieu – that an architecture of the circumstances and conditions by which it is surrounded.

The main volume of the building, rectangular in plan, is located on top of existing spectators-stand above the elevated football field behind St. Anthony’s and St. Louis Schools, with access from adjacent St. Anthony’s Church. The new structure appears like a structure floating above the diverse urban topography of Hong Kong’s Pok Fu Lam area.

Modern roof cantilevers above multi-purpose use area enclosed with glass windows giving a levitating feel to the building. It is supported by the steel structure which contains double-tee steel columns and rhs trusses supporting significant roof structure enveloped in aluminum cladding or semi-transparent panels.

Suspended roof with its back-lit ceiling are not connected at the perimeter of the building, allowing for the continuity of the glass façade to the full extent. This structural move is crucial for seamless interaction between exterior and interior of the building.

Uninterrupted glass strip wrapping around the building and glass balustrade, give constant presence of outdoor in the interior, with sweeping, breathtaking views at surrounding neighborhood and reaching far out north to the bay and Kowloon side.

Location: Hong Kong
Architects: OneByNine studio| (Łukasz Wawrzeńczyk,  Konrad Grabczuk),  mgr inż.arch. Maciej Setniewski, K&W Architects
Gross internal floor area: 450 sqm
Design year: 2007
Construction year: 2011

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more