// arthitectural / Architecture / ONG&ONG | 72 sentosa cove

ONG&ONG | 72 sentosa cove

Architecture OngOng_Sentosa-091499_2

OngOng_Sentosa-091499_2

This is a home that can endure the tropics with minimal environmental impact, by tapping on available resources. Four levels make up the building, each catering to various social and entertainment needs while also accommodating each family member’s individual need for solitude.

OngOng_Sentosa-092118_2

 

OngOng_Sentosa-092096_2

 

OngOng_Sentosa-092000_2

Achieving space maximization and privacy were also factored into this design, in view of the house’s proximity to neighboring units. As a result, the internal spaces face inward into a multifunctional courtyard which acts as circulation pivot and light well, while also serving as a visual focal point. Dense foliage also provides a natural means for additional privacy.

OngOng_Sentosa-092196_2

OngOng_Sentosa-092175_2

OngOng_Sentosa-092162_2

The building’s slimmer east and west facades are a contrast to the wide-open north and south ones. This regulates natural lighting and wind ventilation for efficient thermal circulation. A pitched roof, with a series of repeating slopes, also generates additional skylight openings.

OngOng_Sentosa-091742_2

 

OngOng_Sentosa-091650_2

And let’s not forget that this is first and foremost a home for an active couple and their kids. For this, a lap pool and training room ensure their fitness needs are adequately taken care of.

Client: Optima Capital Pte Ltd
Location:
72 Sentosa Cove, Singapore
Completion:
2009
Architect:
ONG&ONG Pte Ltd
Design team:
Maria Arango, Diego Molina, Camilo Pelaez,
Structural & Civil:
JS Tan & Associates
Mechanical & Electrical:
Rankine & Hill (S) Pte Ltd
Quantity Surveyor:
Rodney Chng & Associates Pte Ltd
Main Contractor:
Lifestyle Renovation & Construction Pte Ltd

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr


Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more