// arthitectural / Concept & Competition / ONG&ONG | National Heart Centre

ONG&ONG | National Heart Centre

Concept & Competition ONG&ONG Pte Ltd | National Heart Centre

ONG&ONG Pte Ltd | National heart centreThe new National Heart Centre slated to be completed in 2012 challenges architectural boundaries by presenting its facade with literally two “front” entryways. Its inspirational design cue came from the design philosophy of “Placing People First”.

ONG&ONG Pte Ltd | National heart centre

ONG&ONG Pte Ltd | National heart centre

ONG&ONG Pte Ltd | National heart centreTherefore, two facades were created for this healthcare facility. The “official” front entrance which receives patients looks more serious and professional in order to reflect NHC’s image as a world-class healthcare leader.

ONG&ONG Pte Ltd | National heart centre

ONG&ONG Pte Ltd | National heart centreThis facility will set a global precedent for sustainable heart related healthcare development through a rigorous environmental, social and economic design. With the piazza taking centrestage at the second entrance, it is portrayed in a more light-hearted way.

ONG&ONG Pte Ltd | National heart centre

ONG&ONG Pte Ltd | National heart centreThe side facade is cladded with raw, unpolished stones whilst pockets of greenery is embedded within the building walls. Together, these elements define the building as a green benchmark for healthcare design in South-east Asia.

Location: Tiong Bahru, Singapore
Architecture: ONG&ONG Pte Ltd
Team Director: Thomas Ho
Client: Ministry of Health
Completion: 2012
Awards: MIPIM Asia Award (Futura), 2010
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more