// arthitectural / Interiors / ONG&ONG | Tomo Izakaya

ONG&ONG | Tomo Izakaya

Interiors tomo55

tomo30Stepping into Tomo Izakaya, you will feel like you’ve been transported straight to Japan. Such is the authenticity of this Japanese restaurant located in Clarke Quay. From the charismatic ceiling lamps to the intimate, low-lying cushions and tatami in the private dining room, every turn is a visual pleasure for the eye.

tomo55The riveting factor lies with the feature wall, which doubles as magazine rack, and the dining tables that light up with brilliant effervescence from within. Tomo Izakaya is an exemplary display of easy charm with alfresco dining tastefully complemented with intimate, indoor dining areas.

tomo50

tomo39True to the humble Izakaya tradition, this restaurant exudes emotion, thought and fulfillment. This rustic space consists of an interior dining area and an exterior space. The inspiration behind the design is drawn from traditional Japanese culture and architecture. The use of traditional Japanese lattice design windows and sliding doors and soothing Zen gardens transports one back to a calm and peaceful old traditional fishing port.

tomo36Old and rich cultural elements were introduced in the interior space to bring back a sense of home to the Japanese that is often forgotten today. Textured and raw elements and materials were used to create that rustic look as opposed to the standard smooth, clean and proper finish. The design concept integrates contemporary and linear concept to enhance spatial quality.

tomo24

tomo08Tomo Izakaya Restaurant was designed to allow one to feel and realize the space based on individual experiences. A casual dining space with an environment of strong Japanese flavors.

Location: Clark Quay, Singapore
Architect/Interior Design: ONG&ONG Pte Ltd
Client: Tomo Izakaya Pte Ltd
Completion: 2008

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr


Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more