// arthitectural / Interiors / OpenAD | Office greenhouse

OpenAD | Office greenhouse

Interiors OpenAD | Office greenhouse

The keyword of design for office Greenhouse is greenery- principal wish of client was plenty of herbage. The specifics of work in this office gave a possibility to make open-space office, planning special cabinets only for few groups of employees. In open-space area we designed multifunctional piece of furniture in which is integrated working places, rest area (sofa), dining zone and big sized trees.

OpenAD | Office greenhouse

© Maris Lagzdins

OpenAD | Office greenhouse

© Maris Lagzdins

Kitchen is made of 6mm thin metal sheet, integrating metal sink and pull-out rubbish bin. The rest of kitchen wall is greened by flowerpots which are put on warehouse wall- shelves, straightened on rails. Wall construction is left visible from side of open-space room, using plasterboard plates only from cabinet side, so form open-space we can see construction profiles.

OpenAD | Office greenhouse

© Maris Lagzdins

Walls are painted white and in some planes the brick is left in its natural look. In cabinets- walls which are with windows on open-space room, is used Timorous Beasties wallpaper London Toile, which are common to green concept and in which are portrayed witty scenes from London.

Location: Riga, Latvia
Architect: OpenAD , architect, interior designer Zane Tetere, architect- bachelor Karlis Lauders, interior designer Elina Tetere
Client: Binarium
Metal artist: Edgars Spridzans
Year: 2012
Area: 170m2
Photographer: Maris Lagzdins
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more