// arthitectural / Concept & Competition / OSO Studio Limited | Goldstone Winery

OSO Studio Limited | Goldstone Winery

Concept & Competition OSO Studio Limited | Goldstone Winery

OSO Studio Limited | Goldstone WineryThe project is located at a mountain land of grape valley, the outskirts of the Dalian city, near the goldstone beach. The natural beauty of the site is the most important condition; any given architectural style is incommensurate to the surrounding, and leave the building contextual barren.

OSO Studio Limited | Goldstone WineryWe developed a set of diagram to define the building within the intersection of natural context and architectural typological context and hope the building emerges from this process. First, we propose a semi buried volume to meet the physiognomy of the site; building’s two boundaries and contour lines coincide, another two boundaries’ angle are adjust carefully to make the building seems meet the entire site program arrangement “accidentally”, respect the nature context and declare its existence.

OSO Studio Limited | Goldstone WineryThen induct polygonal silhouette — the present of architectural typological context of a rural winery — to evoke memories of traditional winery. Finally, excavate the mass for entry space and set the outdoor wooden terrace and garden. At interior, three routes — visitors, VIP, materials and products — runs independently and connects all spaces that the program required.

Location: Grape valley, Goldstone beach, Dalian, China
Architect:  OSO Studio Limited | Zhou hao, Guo yao
Project name: Goldstone Winery
Year: 2010
Client: Dalian Tiangang Holding
Status: Commission; Proposal
Scale: 6,000 sq.m
Program: Fermentation; Cellars; Training; Retail;
Collaborate Engineers: Tsinghua architecture design and research institute Co,. LTD
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more