// arthitectural / Concept & Competition / Paul Cha Architect | C-P house

Paul Cha Architect | C-P house

Concept & Competition Paul Cha Architect | C-P house

Paul Cha Architect | C-P houseLocated near the historic Woodstock two hours west of New York City,  the six acre farmland site is accessed from the road with gentle slope  winding upward towards the house. Two natural ponds with local trees frame  the surrounding Catskills Mountain view. The client, a young growing family  enthusiastic about Modern Art, requested a weekend retreat for family
gathering, as well as entertainment.

Paul Cha Architect | C-P house

Paul Cha Architect | C-P houseInspired by the American Barn House distinctive pitched roof silhouette,  along with the corrugated metal skin Storage Silos, the 2,000 square foot  house was conceived as an three dimensional object with spaces carved  within according to programmatical requirements. A straight staircase acts  as a spine connecting all major spaces, from public spaces such as Living  Room to private ones such as Bedrooms, each with distinctive spatial  proportion and scale. Window openings and skylight further enhance the  natural day light inward, while framing the mountain view outward. The  enclosed rooftop courtyard can be perceived as a Zen meditation garden,  floating above the surrounding natural scenery.

Paul Cha Architect | C-P house

Paul Cha Architect | C-P houseThe construction is typial wood stud/joist  framing with wood siding &  corrugated metal skin. The Origami-like interplay of different surface  textures compliments the house’s massing, which creates a distinctive yet  familiar presence on the landscape.

Location: New York, USA
Architect: Paul Cha Architect
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more