// arthitectural / Architecture / Paul Dieterlen Architecture | Benidorm Servef-Inem

Paul Dieterlen Architecture | Benidorm Servef-Inem

Architecture Paul Dieterlen Architecture | Benidorm

Paul Dieterlen Architecture | BenidormThe project consist of an addition of a 125 sq meters space to the existing Benidorm Servef-Inem center, in order to get a new independent access at street level for the Servef facilities, as well as to the busy first floor, where most of the public is attended.

Paul Dieterlen Architecture | Benidorm

© Diego Opazo

Paul Dieterlen Architecture | Benidorm

© Diego Opazo

The old Center had only one Access at street level, that was used by both of the Servef and Imen workers as well by the general public, and the only way to get to the upper level was trough a two way stair. This refurbishing project includes a new public´s attention area; a new stair and an elevator to get to the first level were all the main facilities are located. This way the different two public services housed in the same office get their own spaces.

Paul Dieterlen Architecture | Benidorm

© Diego Opazo

Paul Dieterlen Architecture | Benidorm

© Diego Opazo

The combination of the few materials used; wood, natural stone and glass, in conjunction with indirect illumination creates an elegant and warm ambience.

Paul Dieterlen Architecture | Benidorm

© Diego Opazo

Paul Dieterlen Architecture | Benidorm

© Diego Opazo

The façade for both the new access and old access was totally re-designed in order to accommodate the new air conditioning installations inside of it. The new design incorporate all the ventilation elements that were needed combined with a continuous glass front with automatic sliding glass doors, protected by another manually operated sliding glass panels used to close the center at night.

Location: Benidorm, Spain
Achitects: Paul Dieterlen Architecture | Paul Dieterlen, Jose Ramon Manuel Enguidanos
Project name: Addition and new acces for the Benidorm Servef-Inem Center
Client: Servicio Valenciano de Formación y Empleo SERVEF, Generalitat Valenciana
Design team: Paul Dieterlen, Jose Ramon Manuel Enguidanos, José Vicente Domingo
Structure: Mario Rando Campos
Instalations: Antonio Frasquet, Victor Navarro Reyes
Area: 125 sqm
Constractor: PROENA S L
Year: 2011
Photographs: Diego Opazo

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more