// arthitectural / Architecture / Philipp Architekten | House von Stein

Philipp Architekten | House von Stein

Architecture PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_8

On a gently sloping corner lot in a grown residential area in Frankfurt, Germany, a house was to be designed, offering the owners both a maximum of privacy as well as a high degree of openness. The clients described their dream of the desired living environment as ” Los Angeles loft feeling” coupled with the desire for a maximum room experience.

PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_56

PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_54

PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_1On this background a radical and uncompromising game between opening and closing was generated. The minimalist building shows a consequent closed unity towards the street, to which it only opens through the front door and the garage. It therefore protects and shelters the privacy of the owners. On the other hand openness and transparency characterise the building in direction of the garden. A barrier-free 18 m long high-end glass façade reveals the view into nature and the pool.

PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_4The pool is equipped with solar technology and additionally connected via heat exchanger to the air-water-heat pump of the building services. Therefore it can be heated and used all year long. Integrated in the floor plan the pool is directly adjacent to the bedroom and the spa area and thus interlocks the inside and outside. Beyond that the light reflections on walls and ceilings are a wonderful design feature.

PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_161

PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_135

PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_132Another special feature shows when entering the building: A water-atrium. A light channel open to the sky, equipped with a water basin on the ground. The here presented street art graffiti forms a counterpoint to the purist interior design, which is only highlighted by a few high class pieces of furniture.

PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_47

PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_75

PhilippArchitekten_AnnaPhilipp_VonStein_79

Location: Frankfurt, Germany
Architect: Philipp Architekten
Photography by: Jose Campos, Architectural Photographer, Portugal
All Rights owned by: Philipp Architekten, Germay
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more