// arthitectural / Architecture / Philippe Stuebi Architekten | Dr. Levy-Fröhlich House

Philippe Stuebi Architekten | Dr. Levy-Fröhlich House

Architecture Philippe Stuebi Architekten | Dr. Levy-Fröhlich House

Philippe Stuebi Architekten | Dr. Levy-Fröhlich HouseThe expressive volumetry emerged thanks to the special form of the plot and the requirement of the constructor to place a maximal volume on the plot. With the method of the hollowing out the room program and the sculptural building body became incorporated. The sketch development was a work of lining up the demanded areas to a movement going through the house: stretch, widths, narrowing, grinding out from mass to a coherent sequence of space according to the principle of the enfilade. each area remains its completely specific character in size and form (conical entry area with clothes and guest wc.,large cubic double-story entrance hall, triangular loggia as color area, double-story inside rounded library which is downstairs three sided glazed, etc.) so that when entering the house various and surprising, only in moving itself the opening space experiences occur.

Philippe Stuebi Architekten | Dr. Levy-Fröhlich House

Philippe Stuebi Architekten | Dr. Levy-Fröhlich House

Philippe Stuebi Architekten | Dr. Levy-Fröhlich HouseThe basement consists of large washing concrete elements (white carrara marble ball with white cement) which are interrupted by space-high glazing. The three-sided glazing of the library in the basement its reflected. Depending upon time of day and lighting conditions you can see the stored books or the reflected garden. The upper floors are implemented in bright lime finish and the glazings in nature-anodized aluminum.

Philippe Stuebi Architekten | Dr. Levy-Fröhlich House

Philippe Stuebi Architekten | Dr. Levy-Fröhlich House

Location: Gartenstrasse 15, 8702 Zollikon bei Zürich, Switzerland
Architect: Philippe Stuebi Architekten GmbH, Zürich
Team: Markus Schietsch (Projekt- und Bauleitung), Sven Bestenheider, Christine Heimgartner, Philippe Stuebi
Client: Haus Dr. Levy-Fröhlich
Date: 2003-2005
Cost: CHF. 2.4 Mio / USD 1.9 Mio.
Photographer: Dominique Marc Wehrli
Costs and scheduling: Gretener Bauplanung GmbH, Zürich, Raphael Gretener
Structure: Bonomo Engineer, Rüdlingen, Reto Bonomo, Dipl. Ing. ETH SIA
Planners: Bakus Bauphysik & Akustik GmbH, Zürich, Dietmar Baldauf
Nanotech AG, Ennetbaden (HLKS)
Herzog Kull Group (Elektroplanung)
Ingenieurbüro Bösch AG (Sanitärplaner)
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more