// arthitectural / Architecture / Philippe Stuebi Architekten | House O / Vierwaldstättersee

Philippe Stuebi Architekten | House O / Vierwaldstättersee

Architecture 033623_s

On both, the front and the lake side, this sculptural villa shows very expressive and ornamental facades. Facing Mount Pilatus the white concrete elements are dotted with circular openings that allow glimpses into the two-leveled orangery with its exotic plants, as well as the lounge, the guest tract and the staircase accessed through one of the openings at the ground floor.

033622_s

033617_s

033615_sThe lake side with superb mountain views of the Rigi and the Bürgenstock shows off a protruding, glistering loggia made of round glass bricks. Very decorative, such elements are a strong contrast to the rough renderings of the side facades.

033613_s

033627_sThe basement nestles along the slope and opens into a large fitness area with a 25 meter pool, half inside, half outside, which is inserted in a white Terrazzo plate. This Terrazzo plate extends gracefully from the pool bar located inside along the boathouse made of white tinted, rough jetted concrete into Lake Lucerne.

Location: Vierwaldstättersee, Switzerland
Architecture / Interior Design / Light planning: Philippe Stuebi Architekten GmbH, Zürich with Eberhard Tröger
Collaborators: Eberhard Tröger (Project architect), Gabi Eichenberger, Sven Bestenheider, Christine Heimgartner, Philippe Stuebi
Landscape architecture: Kuhn Truninger Landschaftsarchitekten GmbH, Zürich, Richard Truninger
Photography: Dominique Marc Wehrli
Execution, Costs and Time Advisor: TGS Architekten, Luzern
Constructor: anonyme
Object: House at Vierwaldstättersee
Planning- and construction time: 2003-2007
Construction costs: not specified
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr




Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • Topokon Guy

    Beautiful.

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more