// arthitectural / Architecture / Pich-Aguilera Architects | Pcital Gardeny

Pich-Aguilera Architects | Pcital Gardeny

Architecture Pich-Aguilera Architects | Pcital Gardeny

The architectural proposal consists in the rehabilitation of three H Buildings (Old Barracks of the City of Lleida) and restructure them into big Multiunit containers, building up and maintaining the idea of the six volumes existing of flexible open-plan floors and living the door open to different use changes, connected to each other. This project is the first step for the regeneration of an abandoned zone of the city of Lleida.

Pich-Aguilera Architects | Pcital Gardeny

© Jordi V. Pou

The first proposal is to cover the existing courtyards, with the idea of joining the three H Buildings together in order to get a single building, with the idea of modular green-lath houses removed from the industrialized farming world and generate a Thermal space that allows to, together with other bioclimatic strategies, take advantage of the Natural resources in an efficient way.

Pich-Aguilera Architects | Pcital Gardeny

© Jordi V. Pou

Pich-Aguilera Architects | Pcital Gardeny

© Jordi V. Pou

The project proposes a contemporary reflexion, even in the building ambient than in the urban one, the disjunctive between restoration and reuse for the existent building, the urban dimension of any relating space, the necessarily motivation of the building as an application field for the alternative systems born in other sectors more innovative, and at the end the integration of the agriculture in the urban life. The project is the beginning of a process of regeneration for a residual area of the city, integrating the agricultural innovation of the Lleida’s territory.

Location: Lleida, Cataluña, Spain
Architects: Pich-Aguilera Architects | Felip Pich-Aguilera Baurier (Equip Arquitectura Pich-Aguilera), José Maria Puigdemasa Hospital, Teresa Batlle Pagés (Equip Arquitectura Pich-Aguilera)
Group Responsible: Àngel Angel Sendarrubias, Javier Milanés, Pau Casaldaliga
Project Responsible: Bernat Ros
Colaborators: Jordi Camps, Marc Dolcet, Javier Gomez
Area: 19.020 M2
Photos: Jordi V. Pou
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more