// arthitectural / Interiors / plajer & franz studio | Geometry

plajer & franz studio | Geometry

Interiors plajer & franz studio | Geometry

plajer & franz studio | Geometry„Math for men“

The name geometry makes reference to the client’s study of mathematics and was the only guideline for plajer & franz studio when asked to develop a design concept. It is a small concept store with collections of fashion designers such a s gaspard yurkievich, irie wash, Y3 and won hundred. Accessories from John Galliano are combined with home accessories from contemporary designers such as Gijs Bakker and Arik Levy. Since the mass of stores with shabby chic look has become quite tiresome especially in Berlin, plajer & franz studio created a whole new ambience. Geometry wants to surprise and implicates to be the apartment of a weird math professor that still has a good taste.

plajer & franz studio | Geometry

© Ken Schluchtmann

plajer & franz studio | Geometry

© Ken Schluchtmann

plajer & franz studio | Geometry

© Ken Schluchtmann

The professor is not only obscure but also has a cultivated sense for proportions and moods. He is collecting all kind of strange items like skeleton photos, lamps that look like jackstraws having to do with analyzing, exploring and counting. Everything refers to the symmetry and asymmetry. Still everything is very stylish – the mud-coloured wall, the dark wooden floor and the brushed white oak furniture and works well for a men`s concept store.

plajer & franz studio | Geometry

© Ken Schluchtmann

Despite of the unique atmosphere combined with homey elements like waiting areas with rugs and dna lamps the design is not playing with the impossible . All aspects of the retail architecture and the associated presentation of the merchandise are planned and implemented right down to the last detail. With geometry plajer & franz studio wants to surprise the client. He is to remember something fresh, positive and unseen . It is a new taste that he can place his trust in.

Location: Berlin, Germany
Architect: plajer & franz studio
Client: Raphael Meyer & Carmen Santos
Surface area: 100 m²
Date of completion: 2008
Photos: Ken Schluchtmann
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more