// arthitectural / Interiors / plajer & franz studio | Levis icon store

plajer & franz studio | Levis icon store

Interiors plajer & franz studio | Levis icon store

plajer & franz studio | Levis icon storeThe Levis icon store in Berlin is a small concept store designed by plajer & franz studio. The challenge was to redesign and rebuild the existing store in just 5 weeks before the Berlin fashion week. On top: budget was tight!

plajer & franz studio | Levis icon store

© Ken Schluchtmann

plajer & franz studio | Levis icon store

© Ken Schluchtmann

The vision was to create a feeling of being in a typical old loft apartment with an industrial charme. Historical windows form shelf structures and window bars become cloth rails. Some glass panes are original and others are glazed with acrylic panes with Berlin “places- to-be” printed on.  Old radiators provide a basis for a presentation table which forms the center of the store and allows a varied presentation of products.

plajer & franz studio | Levis icon store

© Ken Schluchtmann

plajer & franz studio | Levis icon store

© Ken Schluchtmann

At the same time it connects the two rooms seperated by 2 steps. The changing rooms and the cash desk were built with historic door elements. Levis merges with berlin culture by using historic architectural elements in a quite artful way.

plajer & franz studio | Levis icon store

© Ken Schluchtmann

plajer & franz studio | Levis icon store

© Ken Schluchtmann

Location: Berlin, Germany
Architect:  plajer & franz studio
Project management: mr. Jochen Buder
Surface area: 87m²
Date of completion: july 2010
Photos: Ken Schluchtmann
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more