// arthitectural / Interiors / plajer & franz studio | Tianjing Lang Run Garden Villa

plajer & franz studio | Tianjing Lang Run Garden Villa

Interiors plajer & franz studio | Tianjing Lang Run Garden Villa

plajer & franz studio | Tianjing Lang Run Garden VillaProject description

Luxurious living ambiance on 400 sqm in the middle of the villa quarter lang run garden in Tianjin. Designed by plajer & franz studio for the chinese corporate group Vanke, the concept of the villa fullfils supreme creative requirements while standing out due to its very individual character. The interior presents itself very generously on four floors and is characterised by a clear and selective architectural design that brings clarity and calmness into the space. The use of natural, premium materials such as dark sucupira preta wood put in contrast with natural stone and light-coloured walls further enhance this idea and is complemented by the use of high-quality wallpapers and bronze mirrored glas.

plajer & franz studio | Tianjing Lang Run Garden Villa

© Ken Schluchtmann

plajer & franz studio | Tianjing Lang Run Garden Villa

© Ken Schluchtmann

With the intention to combine innovative design with elements originating from traditional chinese culture plajer & franz studio aimed at making a well-thought-out interior design concept paying attention to every single detail . Whether its the perfectly arranged accessories that rupture a certain clarity and perfection of the space or the discreet use of creative components that playfully manage to tell stories, each element and every single detail are there for a reason – deliberately not always visible at first sight . The use of red LED lamps in the wine rack of the air-conditioned wine gallery that would send out little signals pointing out a certain bottle is a perfect example for this play ful approach and particular attention to detail.

plajer & franz studio | Tianjing Lang Run Garden Villa

© Ken Schluchtmann

plajer & franz studio | Tianjing Lang Run Garden Villa

© Ken Schluchtmann

plajer & franz studio | Tianjing Lang Run Garden Villa

© Ken Schluchtmann

The unification of cultural and modern elements acts as a leitmotif of the overall design exemplified by an over-dimensional calligraphy placed on mirrored lamellas which only becomes visible in th e optical ref lection of the mirrored surface, a modular sofa by Roche Bobois upholstered with fabrics designed by Jean Paul Gaultier or by the use of the special “luna” technology giving the impression of light-painting on wooden surfaces.

 

Location: Tianjin, China
Architect: plajer & franz studio
Project name: Tianjing Lang Run Garden Villa
Client: Vanke
Surface area: 400 qm
Date of completion : 201 1
Photos: Ken Schluchtmann
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more