// arthitectural / Architecture / PointStudio | Villa Asara

PointStudio | Villa Asara

Architecture PointStudio | Villa Asara

The site is located in a peaceful and quiet strait, near to river , in Asara. The Client has a numerous passion for the river. The site consists of two parts ,the northward of site without vegetation and 45 to 60 degrees slope , the southward with flat land , two rows of poplar trees and landscaping throughout the site.

PointStudio | Villa Asara

© PointStudio

PointStudio | Villa Asara

© PointStudio

PointStudio | Villa Asara

© PointStudio

PointStudio | Villa Asara

© PointStudio

The beautiful scenery surrounding the site, the hillside enhance to maximize the panoramic vistas and maximum use of the site potential. Therefore, audiovisual communication with the river and surrounding environment was primary design goals. However, the important issue was high density of green space which was a challenge. The client wanted villa suites for guests, and a unit with a terrace overlooking the river and the surrounding environment is for his family. Due to the steep terrain, building on two floors and two mezzanine floors designed.

Location: Karaj , Iran
Architect: PointStudio | Jafar Lotfolahi
Project name: Villa Asara
Collaborators: Asghar Ahmadpour,Abdolah qolami
Client: Moharam Ahmadi
Structural engineer: Mohamad ebrahimi
Mechanical: Asghar sadati
Electrical: Mohamad farmand
Photos: PointStudio
Completed: 2013
Area: 295m2
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more