// arthitectural / Architecture / Popo Danes Architect | Studio

Popo Danes Architect | Studio

Architecture Popo Danes Architect Studio | Studio

The studio of Popo Danes architecture consulting firm can be summed up in one sentence: “A workplace that breathes life.” Compared to other architecture consulting firm offices with their small cubicles crowding the interior of a building, Popo Danes studio is something entirely different. Standing on a 2400 sqm site, this studio is an extension building of an old family house. The old house-built by Popo Danes father in 1969-is preserved and will be used as a gallery, while the rest of the site is left as an open space of lush greenery that will enhance the view from studio.

Popo Danes Architect Studio | Studio

© Sony Sandjaya

Popo Danes Architect Studio | Studio

© Sony Sandjaya

Popo Danes Architect Studio | Studio

© Adi Wiryawan

Unlike other design done by Popo Danes to his clients, the studio eschews Balinese traditional architecture and embraces contemporary architecture. Popo Danes explains that this evasion is deliberately done to accommodate the spirit of the young architects working under him.

Popo Danes Architect Studio | Studio

© Adi Wiryawan

Popo Danes Architect Studio | Studio

© Adi Wiryawan

Despite the contemporary façade, Popo Danes love for old woodworks and artistic antiques can be felt throughout. Planks from an old traditional ship were recycled as a door, railings and stairs, book shelves and benches. Some antique furniture, artworks and paintings are artfully arranged as decorative elements that illustrate Popo Danes fondness in art.

Popo Danes Architect Studio | Studio

© Sony Sandjaya

Popo Danes Architect Studio | Studio

© Sony Sandjaya

Popo Danes Architect Studio | Studio

© Sony Sandjaya

This compound was built with several functions in mind. In addition to its function as consulting office and gallery, it is also a studio for teaching yoga and Balinese dance. Popo Danes also hopes that this studio will be able to house a gathering of Indonesia’s creative community. In fact he is committed to hold such gathering more than once a month. These function are what make this office breathe life.

Location: Denpasar, Bali, Indonesia
Architect: Popo Danes Architect Studio
Type of buildings: Architecture Studio
Design period: 2008
Construction period: 2009
Owner: Popo Danes
Site area: 2400 sqm
Design principals: Popo Danes
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more