// arthitectural / Architecture / Popo Danes Architect | The Longhouse

Popo Danes Architect | The Longhouse

Architecture Popo Danes Architect | The Longhouse

The plot of land where this particular resort stand was originally bought as an extension to the main site. This site extension was offered to Popo Danes client by a developer since it was deemed disadvantageous; it was located exactly at the edge of a hill and the access to the main thoroughfare was quite steep.

Popo Danes Architect | The Longhouse

© Sony Sandjaya

Popo Danes Architect | The Longhouse

© Sony Sandjaya

Popo Danes Architect | The Longhouse

© Sony Sandjaya

The plot itself was hard to design -having a length of 60 m and width of only 12 m. In addition to that, the area around Goa Gong, Bukit Jimbaran was rocky and barren. Popo Danes, however, saw the challenge in this narrow strip of land and advised the client to acquire it.

Popo Danes Architect | The Longhouse

© Sony Sandjaya

Popo Danes Architect | The Longhouse

© Sony Sandjaya

Popo Danes Architect | The Longhouse

© Sony Sandjaya

The uneven land contour was made into an integral part of the design. It made uneven number of floor in a single building: the front part of the building has four floors; the middle part has three floors; and the rear part has only two floors. The floors that stretch along the length of the plot, from front to back, are the two topmost floors. They are the reason why the house is nicknamed The Long House.

Location: Tiara Nusa Estate, Goa Gong, Bukit Jimbaran-Bali, Indonesia
Architect: Popo Danes Architect
Project name: The Longhouse
Type of buildings: Villa
Design period: 2005
Construction period: 2006-2007
Owner: Robin Nederkoorn
Site area: 1.400 sqm
Floor area: 1.009 sqm
Total room keys: 6 Room Keys
Room Keys: 
Bedroom 1 (Bali theme): 1 Room Keys
Bedroom 2 (Sumba theme): 1 Room Keys
Bedroom 3 (Sumatera theme): 1 Room Keys
Bedroom 4 (East Java theme): 1 Room Keys
Bedroom 5 (West Java theme): 1 Room Keys
Bedroom 6 (Lombok theme): 1 Room Keys
Design principals: Popo Danes
Photos: Sony Sandjaya
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more