// arthitectural / Interiors / Prism Design | Infinity Bamboo Forest

Prism Design | Infinity Bamboo Forest

Interiors © PRISM DESIGN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Concept and background
At the beginning this annex building of public passage which necessary to lead to the main building. The main buildings concept came from Japanese culture.
So that’s why we use bamboo image for this space.
It is like typical Japanese architectures passage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

And this project has limited budget and space and time.
We decide to cut out some space for design.
Just use one straight space for 20 meters passage and the other space use for storage.
We concentrate on one passage design.
Seeking infinite extent in a finite world.
It is only for visual but we can find infinity space in there.

show drawings-page-001

show drawings-page-006

 

Location: Moonlit Garden #44, 518 Hongshan rd., Hongshan st., New District,Wuxi, Jiangsu, P.R.China
Architect: PRISM DESIGN
Designed by: Tomohiro Katsuki, Masanori Kobayashi, Reiji Kobayashi
Total floor area: 210 square meters ( 37 square meters storage , 35 meters toilet) 20 m main corridor part, width 1.8 m, 3 m height
Category: Public passage、Installation
Design period: Apr.2013 – Dec.2013
Construction period: Dec.2013 – Jan.2014
Producer: PRISM DESIGN
Photographer credit: © PRISM DESIGN
Construction: Suzhou Hezhan Design & Construction Co,.Ltd
Lighting Supplier: KOIZUMI LIGHTING TECHNOLOGY (SHANGHAI) Co.Ltd.
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more