// arthitectural / Concept & Competition / Reiulf Ramstad Arkitekter | Community church, Knarvik

Reiulf Ramstad Arkitekter | Community church, Knarvik

Concept & Competition DSC_0209

The Church of Knarvik holds an important position as a cultural provider and a communicator for the Christian message and community, on holidays and during every day. The church will be central for a safe childhood environment and at the same time be a platform for cultural development, arts and music in the community.

The church is friendly placed in the terrain and has dimensions that respect and blend harmoniously into the landscape’s vegetation, topography and that stress the space qualities. The church and its outdoors are developed to the place and the soon to come central square in Knarvik. The church of Knarvik will become a local venue for visitation and faith through the whole week. The project shall appear invitingly and including for all people.

The church of Knarvik will be an inspiring and a worthy place for gatherings that shows great respect for the Christian faith, people, climate and the environment.

Architect: Reiulf Ramstad Arkitekter | Reiulf Ramstad, Ragnhild Snustad, Ådne S Trodahl, Christian S Fuglset, Anders Tjønneland
Location:
Knarvik, Lindås, Norway
Program:
New Community Church with cultural facilities and administration
Client:
Lindås Kyrkjelege Fellesråd; Lindås Church Council
Size:
2250sqm
Commission type:
1st prize, Invited competition (2010)
Status:
Competition proposal
Year:
2010

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more