// arthitectural / Interiors / Resolution: 4 Architecture | Oliver, Wyman & CO.

Resolution: 4 Architecture | Oliver, Wyman & CO.

Interiors Resolution: 4 Architecture | Oliver, Wyman & CO.

The design of this office space on Park Avenue for a large financial consulting firm focused on the integration of programmatic elements into a singular identifiable spatial idea.

Upon entry one is oriented to the object emblematic of the companies collective ideal, a large conference table which frames a view out to Park Avenue.

The sculpted ceiling of the central conference area, together with the conference table, forms the heart of the space.

This icon of the collective nature of the company is suspended within the rigid existing column grid, used as an organizing armature for the programmatic bars of offices.  Instead of a programmatic mosaic of offices, directors, consultants, and support staff can each identify their office block.

Primary points of interaction occur in the creative centers of the office, prismatic conference rooms which slip from under the drop ceiling zone into the open office area.

Potential meetings along primary, secondary, and tertiary circulation are also meant to promote interaction between employees at different levels in the corporate hierarchical structure.

Location: New York, USA
Architects: Resolution: 4 Architecture | Joseph Tanney, Robert Luntz
Project Architect: Catarina Ferreira
Project Team: Tetsuya Yamazaki, Steven Chua, Michael Sweebe,
Eric Fauerbach, David Freeland, Melanie Smith Dan Piselli
Materials/Fabrication:
Ceiling: gypsum wall board | Floor: existing concrete |  Walls: painted gypsum board over metal studs, aluminum storefront with clear and frosted glazing | Cabinetry: maple veneer plywood | Work Surfaces: black laminate | Tables: maple veneer plywood
Area: 30,000 sqft
Project Cost: $6,000,000
Photographer: Paul Warchol

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more