// arthitectural / Interiors / RRJ Arquitectos | Apartment in Lapa

RRJ Arquitectos | Apartment in Lapa

Interiors RRJ Arquitectos | Apartment in Lapa

RRJ Arquitectos | Apartment in LapaSituated in one of the neighborhoods with a privileged relationship with the banks of the Tagus River, this building from the beginning of the century.XX is set in a neighborhood with relevant features of architectural value, with an elevation that defines a perfect setting in the historic district where it is inserted.

RRJ Arquitectos | Apartment in Lapa

© FG + SG – Fernando Guerra + Sérgio Guerra

The workshop was proposed to recover the full reconstruction of facades and floor 4, 5 and coverage while retaining the original uses of housing. The intervention was based assumptions 3, strengthening the structure, the elevation of the right foot and creating a large gap that acts as a lookout over the city. With these assumptions, the RRJ atelier Architects preserved and rehabilitated the main facade of the building. Were also recovered two identical dormers to existing retaining the balance of the set, ensure natural lighting and ventilation to the adjoining rooms.

RRJ Arquitectos | Apartment in Lapa

© FG + SG – Fernando Guerra + Sérgio Guerra

RRJ Arquitectos | Apartment in Lapa

© FG + SG – Fernando Guerra + Sérgio Guerra

RRJ Arquitectos | Apartment in Lapa

© FG + SG – Fernando Guerra + Sérgio Guerra

Checked inside an excess of partitioning of spaces, and the intervention sought to create a more formally defined and open environment mezzanine arises from the use of structural strength and the large existing right foot. The apartment is now increasing, Floor 4 , 2 bedrooms, kitchen and living space and floor 5 , we created an office space with a bathroom of support.

RRJ Arquitectos | Apartment in Lapa

© FG + SG – Fernando Guerra + Sérgio Guerra

RRJ Arquitectos | Apartment in Lapa

© FG + SG – Fernando Guerra + Sérgio Guerra

Location: Lapa, Lisboa, Portugal
ArchitectsRRJ Arquitectos
Project Architects: Rui Pinto Gonçalves, Susana Baeta
Structures: Fernando Girão Marques / RRJ Arquitectos
Construction: ENGIBUILT, Construções Lda.
Project Area :140 m2
Project Year: 2011
Photography: FG + SG – Fernando Guerra + Sérgio Guerra – Fotografia de arquitectura
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more