// arthitectural / Architecture / RT Studio | Liberberg Addition

RT Studio | Liberberg Addition

Architecture © Kenneth Wyner Photography

“Nature is there to capture it. And as Architects it’s a challenge that needs to be assumed when the opportunity arise.” That was the motto for this addition.

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

The back of the house face a wooded area with a creek and wild animals. In this design, the house became the seat where you can relax and enjoy the outdoors from every corner in every season of the year. Natural light floods the inside from many directions. Even at night.

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

It was a consciously decision to add more space without changing the footprint of the built environment, to enjoy more nature. The language of the design is definitely modern but the composition and the layering of the diverse materials and volumes make an impact without being a strange fellow in the established neighborhood.

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

The new volume embrace the old in a sophisticated way. It appears that the house was built like that originally. Timeless. The scope of work included adding a master suite, relocate the kitchen, renovation of all bathrooms, adding a deck and an overall repair of the existing house.

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

© Kenneth Wyner Photography

Location: North Bethesda, Maryland, USA
Architect: RT Studio
Project name: Liberberg Addition
Built in: 2014
Photographer: Kenneth Wyner Photography
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more