// arthitectural / Interiors / S3 arquitectos | CTT – flagship store

S3 arquitectos | CTT – flagship store

Interiors S3 arquitectos | CTT – flagship store

The program allows and requests to a linear distribution, that we only consider resultant of the addition of synthesized objectives in a unique object that it is assumed as an inhabitable sculpture inside of the store space.

With the protagonism that great glass facade provides, there is a spiral wall (symbolizing the ascension, the knowledge and the way of the perfection), with 3,33 meters of height, developing moments of opening and containment between the subtle incline waving, modulated in the metric of some empty spaces, strategically deducted to lodge communication and interaction multitouch monitors, or show windows for products exposition, or 24h vending machines.

In the center of the spiral we find the personalized financial attendance rank, offering some privacy to the investor customer and allowing the closing through a pivotante panel absolutely integrated in the walls that contain it.

The waiving of the wall is always formed defending superior widths 1,5m essential to guarantee the easiness of access and use the people of reduced mobility.

Built in recycled panels derivate from wooden and card, the wall receives the final finishing in a covering of recycled paper and organic rubber, which constitute support for communication for campaigns or seasonal decorations.

The floor that serves of base to this great scenario is considered in a white organic rubber, conferring an ascetic and solid image, to a space molded by the organic wall that reflects the brightness of the pavement.

The ceiling in an oval cupola fulfills the paper to illuminate the all store, when reflecting the color and light that is projected in the wall, by a LED RGB system.

Location: Parque das Nações, Lisbon, Portugal
Architects: S3 arquitectos
Client: CTT – Portuguese Mail
Floor area: 170.00 sqm
Photographer: FG+SG Fotografia de Arquitectura

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • Elle Smith Fagan

    Beautiful and innovative design! Congratulations!

    Now make the technology for Occupant Safety & Escape from tall buildings and planes! They drew up the first sincere escape pods for it 60 years ago, but technology was not ready. Today the ones for buildings could be done and in place in a year…all over the world! What do you think? Innovations like yours are NOT supposed to be just the frosting on the cake…they ARE the cake….they MUST BE the cake ! Congratulations!

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more