// arthitectural / Concept & Competition / sanzpont [arquitectura] | GSI Tower

sanzpont [arquitectura] | GSI Tower

Concept & Competition sanzpont [arquitectura] | GSI Tower

This 20-storey building will house a shopping mall, hotel and offices, and consists of 2 vertical bodies that meet at the top by 2 habitable bridges with an interior garden to form a large frame of the natural landscape.

The Building is protected from the sun on the western face with a ventilated façade made of alucobond in the form of fish scales, indirect natural light is filtered inside between the horizontal louvers of its perimeter.

In the eastern façade, the building skin is designed with a set of serigraph, sandblasted and transparent glass that take advantage of the natural views of the Golf Course and the Caribbean Sea. It gives the city an elevated public square that generates an urban green balcony.

As an added value, the building allows the public to continue to rise even more, because it has a restaurant lounge at the top level. With all this, the vertical infrastructure integrates with the city life and urban environment.

Location: Av. Bonampak, Cancun, México
Architects: sanzpont [arquitectura] | Victor Sanz, Sergio Sanz, Omar Cabrera, Tania Cota
Gross Area: 36’289 sqm
Design Time: 2008-2011
Completed Time: scheduled to 2012
Rendering: Jose Miguel Cano

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • sun.liu

    good

  • sun.liu

    good artist

  • Roser

    Soys unos cracks, este edificio es impresionante y magestuoso y además con esos jardines tan bellos. Felicidades.

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more