// arthitectural / Architecture / Sharon Neuman | Kibuts House – the cube

Sharon Neuman | Kibuts House – the cube

Architecture Sharon Neuman | Kibuts House – the cube

Sharon Neuman | Kibuts House – the cubeThe cube, brick house was planned for a family of 2 – father & son. The client asked for a very simple plan that will fit his needs. It is built by concrete covered with bricks, and teak wood was used for shading. The entrance is exposed concrete.

Sharon Neuman | Kibuts House – the cube

© Amit Gosher

Sharon Neuman | Kibuts House – the cube

© Amit Gosher

A large open space on the ground floor contains the entrance, kitchen, dining and living rooms. Double height space above the dining table allow the stairs to go around it. A separate area contains the study and bathroom. The bricks also cover one of the inner walls, thus connecting indoor and outdoor. Since the bricks are dominant and dark, we chose a bright apple green hue for the kitchen cupboards, for balance. The same hue was used in the bathrooms cupboards as well.

Sharon Neuman | Kibuts House – the cube

© Amit Gosher

Sharon Neuman | Kibuts House – the cube

© Amit Gosher

Sharon Neuman | Kibuts House – the cube

© Amit Gosher

Sharon Neuman | Kibuts House – the cube

© Amit Gosher

The master bedroom upstairs has an open plan with free standing colorful walls which define the bed, bath and closet space. A detached pergola keeps the cube untouched. The garden is designed for water saving.

Location: Kibuts Lehavot Haviva, Israel
Architect: Sharon Neuman
Plot: 430 m2
Built area: 190 m2
Year: 2011
Photography: Amit Gosher
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more