// arthitectural / Interiors / Simples Arquitetura | Apartment at Monet Building

Simples Arquitetura | Apartment at Monet Building

Interiors © Gustavo Xavier

It’s the remodeling and interior design project of an apartment acquired by the client in the building’s final stage of construction. A three bedroom turned into two bedroom to make room for a tv room/home office and expand the dinning room.

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

The kitchen originally closed, was integrated to the living room, as well as the porch. We designed a cement counter between the kitchen and the porch which, aside from gaining cupboard space underneath it, allowed a daily use of the porch as a breakfast area, afternoon snacks, or even simply allowing guests to chat with whoever is working in the kitchen!

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

The ceramic tiles of the floor were replaced by parquet of “peroba”, an extinct hard wood, rescued from a demolition. The shelves that separate the dinning room from the tv room/home office is concealed by a purple fabric curtain guaranteeing privacy to the tv room whenever necessary, making it intimate and cozy. The low ceiling, painted in a dark graphite color, hides previously exposed plumbing.

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

Every corner of the master bedroom was used, optimizing its space with the creation of closets and a dresser. On the porch, a bathtub was required by the client. To achieve a spa-like atmosphere, a deck with black ecologic wood was used. Concrete textured was used throughout the whole apartment, a conceptual base of the project.

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

The idea was to create an atmosphere both dense and relaxed with integrated spaces.

© Gustavo Xavier

© Gustavo Xavier

Location: Belo Horizonte, Minas Gerais, Brazil
Architect: Simples Arquitetura / Natália Botelho and Paola Corteletti
Year: 2014
Photographer: Gustavo Xavier
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more