// arthitectural / Interiors / Sinato | Salon des saluts

Sinato | Salon des saluts

Interiors 02

02We designed a small wine bistro fronted on Seijouki Street, Nishiazabu in Tokyo. For the connection between outside street and inside space, considering the value of ambiguous boundary and deep transparency, we decided to crowd 4 small glass boxes into an opening of the building that cross over the outline.

05

09Except one box used for private room inside, other boxes which are used for a court with single olive tree, approach and terrace are outside. It’s difficult to know which is a real boundary between inside and outside because this line runs very complicatedly. Besides, every corner of boxes are processed in curves and they bring the visually distortion and blurred transparency to the view from outside.

11

10Another important component, grand plants filled with asparagus, rosemary, ivy, etc. run free curve with floor tile and cross over the glass wall swung as like shore and wave. It emphasizes the ambiguousness of the boundary. We hope what we designed as shop front becomes a kind of public amenity and makes a good experience for not only customer, but for people walking along the street.

Location: 1-4-20-1F Nishiazabu Minato-ku Tokyo 106-0031 Japan
Designer: Chikara Ohno / Sinato
Design office: Sinato
Client: Natural Earth Inc.
Date of completion: 10/2009
Use: wine bistro
Area: 53.51m2
Photographer: Toshiyuki Yano
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more