// arthitectural / Architecture / SLVK | Encino House

SLVK | Encino House

Architecture IMG_0510

The house is located in a high terrain in Encino’s golf club, with beautiful views to the golf course and to the forest.  The architecture of the house responds to 3 premises:

1) Enjoy both views as much as possible
2) Respect the existing vegetation
3) Have a lot of sun light.

The form (Z) and materials (concrete, glass and wood) are a result of those premises. So we have large windows directed to all the views that permit the entrance of light and also to enjoy the views. The windows on the south are much bigger and to the north are smaller more protected to control the climate of the house.

The central area of the house is the double height that contains the living-dining room where every other space conflates and becomes the  This space is surrounded by windows that allow a person sitting there to watch both the forest and the golf club making it an impressive site. To the south it can be open and become one with the outdoor terrace at the south facing the golf course.

Location: Encino’s Golf club, province of Lerma Estado de Mexico, Mexico
Architect: SLVK - Arch. Gustavo Slovik, Arch. Daniel Dickter, Arch. Emanuel Teohua, Arch. Olaff Santos
Building construction: SLVK – Arch. Daniel Dickter, Arch. Gustavo Slovik, Arch. Benjamin Cuevas
Completion year: 2009
Project type: Single family house
Photo Credits: Arch. Gustavo Slovik

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more