// arthitectural / Interiors / SO Architecture | Bruno Casa della Pizza

SO Architecture | Bruno Casa della Pizza

Interiors SO Architecture | Bruno Casa della Pizza

SO Architecture | Bruno Casa della PizzaIn the heart of the city of Haifa on Moriya Street, the Bruno Pizza is located. The main idea of the design was to make a simple space that will use 2 main architectural elements to create the architectural drama. The first element is a handcrafted spiral stairs that leads to the restroom. The second is a stone pizza bar that is put on a large 30 cm steel INP beam.

SO Architecture | Bruno Casa della Pizza

© Asaf Oren

SO Architecture | Bruno Casa della Pizza

© Asaf Oren

These elements make a serene atmosphere and allow the place to the costumer to be in awe of the Pizza. The spiral stairs are made with no central pole. It’s all stability is made by the axis of each step that is posed exactly on the one below. The handrail stabilizes the staircase for horizontal forces. The background of the pizza bar is decorated with a cheerful and humoristic graphic design made by studio Bezalel. It shows the process of pizza fabrication.

SO Architecture | Bruno Casa della Pizza

© Asaf Oren

The restroom of Bruno gives a free view towards the Yogurt shop that is located next to it and belongs to the same owner. These is made to encourage the client to go to the Yogurt to have a desert after eating its pizza…

Location: Haifa, Israel
Design company: SO Architecture
Designers: Shachar Lulav & Oded Rozenkier
Project name: Bruno Casa della Pizza
Client: Fresco
Type: restaurant
Structure area: 45 m
Plot area: 45 m
Faze: completed
Graphic design: Studio Yotam Bezalel 
Photographer: Asaf Oren
Year: 2011
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more