// arthitectural / Interiors / SO Architecture | Leggenda Yogurt

SO Architecture | Leggenda Yogurt

Interiors SO Architecture | Leggenda Yogurt

SO Architecture | Leggenda YogurtThe concept of the Yogurt store is to produce a clean space that transmits a sense of coolness that is consistent with the product being sold – yogurt. Therefore, the space was painted in shades of blue and white thereby leaves a place to highlight the colorful yogurt fruits additions. The idea behind the yogurt counter is to produce a kind of an ice-bloc on which the sales counter is placed on.

SO Architecture | Leggenda Yogurt

© Asaf Oren

SO Architecture | Leggenda Yogurt

© Asaf Oren

We made it by using panels of poly carbonate, that were cut in CNC and were shaped in an irregular form, while behind it is placed an abstract blue graphics and lighting that creates the desired feeling. The store’s floor is made of concrete. The concrete was fluted in diaginals shapes which lead the visitor along the counter to a seating area with solid wood stools of different colors. The preparations kitchenette is hidden behind sprayed sand glass, and all production means are embedded in niches in the wall to produce a clean place to implement the graphics.

SO Architecture | Leggenda Yogurt

© Asaf Oren

The graphics was made by Studio Yotam Bezalel alike the Pizza Bruno that is next to the shop. The relationship between the stores is expressed by the peeping window from the restroom area of the pizza store that is overlooking the central space of the yogurt store. To exploit and emphasize the height dimension, light fixtures are scattered over the counter in irregularities of plan and hight.

Location: Haifa, Israel
Architect: SO Architecture
Designers: Shachar Lulav & Oded Rozenkier
Project name: Leggenda Yogurt
Client: Fresco
Type: restaurant
Structure area: 30 m
Plot area: 30 m
Faze: completed
Graphic design: Studio Yotam Bezalel
Photographer: Asaf Oren
Year: 2011
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more