// arthitectural / Architecture / SO Architecture | Wo house

SO Architecture | Wo house

Architecture SO Architecture | Wo house

SO Architecture | Wo houseWO house was built in Kiryat Tivon, in one of the beautiful and green neighborhoods of the town. The house was built on a hard, oblong, narrow, trapezoidal plot in a zone of 750 sqm, the house surface itself is 250 sqm including a public space, a work space and four bedrooms.

SO Architecture | Wo house

© Shai Epshtein

SO Architecture | Wo house

© Shai Epshtein

SO Architecture | Wo house

© Shai Epshtein

The architectural concept in putting the plan of the ground floor is the creation of a continual cross-shaped space which creates an open view line in one direction along the length of the plot, and a view line from the entrance to the dining room window in the opposite direction.

SO Architecture | Wo house

© Shai Epshtein

SO Architecture | Wo house

© Shai Epshtein

SO Architecture | Wo house

© Shai Epshtein

SO Architecture | Wo house

© Shai Epshtein

In the center of the house there is a double space that allows a view between the main floor and the public entrance floor. The unique contours of the house, follow the contours of the plot and allowing the tenants to utilize their construction rights, despite of the challenging shape of the plot.

Location: Kiryat Tivon, Israel
Architect: SO Architecture | Shachar Lulav, Oded Rozenkier
Project name: Wo house
Team: Shachar Lulav, Oded Rozenkier, Levav Shachar
Plot: 750 sqm
House:250 sqm
Year: 2013
Photos: Shai Epshtein 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more