// arthitectural / Architecture / SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects | Casa Gomez

SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects | Casa Gomez

Architecture SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects | Casa Gomez

The project “Casa Gòmez” was developed and built by SOSTUDIO between 2011 and 2012 in the residential area at the Puerto Cancun development. By an approach to the deconstructive architecture, the design is organized by combining interior and exterior areas as a single space through big hidable windows, thus favouring the main views to the canal and the hotel zone of Cancun.

SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects | Casa Gomez

SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects | Casa GomezThe choosing of materials and textures was key to create unusual environments of marked avant-garde tendency, combining the balance among the apparent concrete walls, granite and wood floors, big windows and the glass and alluminum covers, besides specific Bisazza mosaic accents.

SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects | Casa Gomez

 

SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects | Casa Gomez

SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects | Casa Gomez

SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects | Casa GomezArtwork, sculptures and custom design elements were always considered crucial into the design concept, as the ultimate and most effective complement for architecture to achieve the capacity of transmitting emotions. Carefully selected by SOSTUDIO and the clients, every artist and designer involved was commissioned to create specific pieces for the project. The result shows an intense team work and the freedom given to SOSTUDIO by the clients to seek an innovative expression.

Location: Cancun, Mexico
Architect or Designer: SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects
Project name: Casa Gomez
Project Design Team: Sergio Orduna Chapoy architect
Client: private
Constructor: Construcan
Sub-Contractors: ERGODI (lighting project) SMART TECH (control system)
Use: residential built
Area: 1,000M2
Design Period: 2011
Completion Period: 2012
Material- Floor: black granite
Wall: apparent concrete
Ceiling: reticular concrete
Photographer: Josè Gallardo and Maribel Garzòn
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more