// arthitectural / Concept & Competition / Spatial Practice | “One More” Kaohsiung Residential Tower

Spatial Practice | “One More” Kaohsiung Residential Tower

Concept & Competition 5

The recent groundbreaking ceremony for Bellevueciti Construction marks the start of construction on spatial practice first residential tower “One More” in Kaohsiung City, at the exclusive front row of the Art Museum Park.

1In our culture today, we are constantly over-exposed to information and data. It is important to create a living environment that provides a relief from these elements through a reconnection with nature. The simplicity of design for the tower is the result of maximizing the dramatic relationship to the natural environment and taking full advantage of its location directly in front of the park. The horizontal band defines the uninterrupted view of the park, mountain, and sea; while also performing as a sustainable shading element to reduce heat gain.

3The essence of simple, natural and quiet living from the natural environment is extended into each unit through the generous balcony garden and then into each living room. The design result comes from a long process of analysis of the typical Taiwan residential typology. To break the monotony of the typical-found typology, the simple band gesture varies in height on each floor to exemplify its organic inspiration. The scheme promotes the essence of natural living in the urban environment.

7The 100 meter tall concrete tower is composed of 53 2-bedroom units with open kitchen and living room views toward the park. Resident amenity spaces include private lobby and resident amenity spaces, back private garden, and roof garden. Retail units are located at the 1st and 2nd Floors.

10

Location: Kaohsiung, Taiwan, China
Architect: spatial practice
Program: Residential, Retail, Parking and Landscape
Status: Under Construction
Year: 2012
Client: Bellevueciti Construction
Partners in Charge : Dora Chi, Erik Amir
Project Architect: Ryo Otsuka
Team: Zhang Yan, Emily Wu, Taylor Williams, Carol Lao, AndreaSze
Local Architect: Jason Chia& Associates
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more