// arthitectural / Interiors / ss.mm design | Duplex apartment in Chalandri

ss.mm design | Duplex apartment in Chalandri

Interiors ss.mm design | Duplex apartment in Chalandri

ss.mm design | Duplex apartment in ChalandriOnly the exterior envelope and the interior stair were preserved at the renovation, re-imagination of this 25 years old single family house in a quiet suburb of Athens. All interior walls and part of the floor slab were demolished in order to really transform the house into a unified, well-aired, well-lit, livable space, inhabited by a young family.

ss.mm design | Duplex apartment in Chalandri

© Pavlos Tsokounoglou

ss.mm design | Duplex apartment in Chalandri

© Pavlos Tsokounoglou

 The main living room area becomes a dramatic double-height center stage around and above which all other functions are orchestrated. All rooms are optically connected through this void. An open, inox steel, fireplace in the middle virtually divides the dining-kitchen area from the rest of the living room and sets the tone for the rest of the interventions.

ss.mm design | Duplex apartment in Chalandri

© Pavlos Tsokounoglou

ss.mm design | Duplex apartment in Chalandri

© Pavlos Tsokounoglou

ss.mm design | Duplex apartment in Chalandri

© Pavlos Tsokounoglou

Wood, steel and glass are used extensively in various combinations throughout the house in order to separate the private family spaces from the common areas, while sculptural touches offer the house a playful character.

Location: Chalandri, Athens, Greece
Architectural design: ss.mm design | Savvas Sarafidis, Melpi Maglivera
Project name: Duplex apartment in Chalandri
Photographer: Pavlos Tsokounoglou
Lot area: 160 sq.m.
Building area: 160 sq.m.
Design date: 2006
Construction date: 2006
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more