// arthitectural / Interiors / ss.mm design | Roof apartment in Politia

ss.mm design | Roof apartment in Politia

Interiors ss.mm design | Roof apartment in Politia

ss.mm design | Roof apartment in PolitiaInterior configuration of new roof apartment at the northern suburbs of Athens. Two main areas are created in an open plan space: a living room with kitchenette, wc, office and library space and a master bedroom with walk-in closet, bathroom, office and meditation space.

ss.mm design | Roof apartment in Politia

 

ss.mm design | Roof apartment in Politia

ss.mm design | Roof apartment in Politia

ss.mm design | Roof apartment in PolitiaThe two main spaces are connected and, at the same time, separated by a both-sides open fireplace, the transparency of which can be adjusted according to family needs and social interaction.

ss.mm design | Roof apartment in Politia

 

ss.mm design | Roof apartment in Politia

ss.mm design | Roof apartment in Politia

ss.mm design | Roof apartment in PolitiaAt the perimeter of the living area, a library is shaped as a continuation of the wooden roof structure, while open (terrace, shower) or semi-open (walk-in closet) secondary spaces are placed in linear formation. A new staircase is created in order to connect this new roof area to the older apartment below.

Location: Politia, Athens, Greece
Architect:  ss.mm design | Savvas Sarafidis, Melpi Maglivera
Project name: roof apartment in Politia
Construction design of heating-cooling systems: EnergyΗomes® – Stavros Meggos, M.Eng.
Photos: Savvas Sarafidis
Building area: 180 sq.m.
Design date: 2011
Construction date: 2011-2012
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more