// arthitectural / Architecture / Steven Holl Architects | Sun Slice House

Steven Holl Architects | Sun Slice House

Architecture Steven Holl Architects | Sun Slice House

Steven Holl Architects | Sun Slice HouseThis weekend house on Lake Garda for an Italian lighting company owner and his family is organized to frame slices of sunlight. While the owner’s profession revolves around artificial light, slices of natural light and their change in space throughout the day and year is the focus of the house. While most elevations are simple rectangles strategically sliced and cut for the play of light within, the north façade is made of glass with views of Lake Garda.

Steven Holl Architects | Sun Slice House

Steven Holl Architects | Sun Slice House

Steven Holl Architects | Sun Slice HouseIn order to emphasize the bends and changes in the strips of sunlight, simple cubic volumes form the basic building geometry. These are loosely joined in topological sheet rubber-like geometry, which also inscribes wind-protected courts on both sides of the house. Changes of season and weather allow different courtyard opportunities.

Steven Holl Architects | Sun Slice House

Steven Holl Architects | Sun Slice HouseThe steel frame and concrete structure is skinned with an alloy of copper, steel, chromium, and nickel, which weathers to a leathery red color. Interiors are white plaster with terrazzo floors on the ground level while bamboo floors cover the second. Natural ventilation and geothermal heating and cooling are part of the energy plan.

 

Location: Lake Garda, Italy
Architect: Steven Holl Architects
Design architect: Steven Holl
Project architect: Alessandro Orsini
Project team: Francesco Bartolozzi
Local architect: Luca Pellegrinelli
Program: private residence
Client: Withheld
Sructural engineer: Gianni Pellegrinelli
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more