// arthitectural / Interiors / Constance Guisset Studio | Chapelle des Calvairiennes

Constance Guisset Studio | Chapelle des Calvairiennes

Interiors Studio Constance Guisset | Chapelle des Calvairiennes

Studio Constance Guisset | Chapelle des Calvairiennes

Design – Constance Guisset, the first personal exhibition in a 17th-century chapel transformed into an art center, is the opportunity to show the connection between different works in design, scenography and video. It also unveils the creation process by presenting hundreds of scale models that illustrate incessant shape experimentation. The nave hosts edited objects. Lamps, armchairs, mirrors, benches, pieces of cutlery, etc. are hung from the ceiling to the ground.

Studio Constance Guisset | Chapelle des Calvairiennes

© Guisset

Studio Constance Guisset | Chapelle des Calvairiennes

© Guisset

Studio Constance Guisset | Chapelle des Calvairiennes

© Guisset

The whole scene is visible at first sight but allows the visitor to experience several successive sensations and perspectives. The two lateral chapels are focused on video and scenography. In the first room, the visitor is invited to discover a movie from round sofa made of Mayenne fabric. The second chapel houses a light installation, a drape tailored for the space that illustrates the in situ scenographic work.

Studio Constance Guisset | Chapelle des Calvairiennes

© Guisset

Studio Constance Guisset | Chapelle des Calvairiennes

© Guisset

Just behind the wall-altarpiece, the choir of nuns is occupied by a multitude of models. A garden of miniatures is placed onto the ground while generous models fly suspended in the air like a collection of clothes framed in coat racks.  Along the walls lay pictures-legends that trace the review of work in photography.

Location: Mayenne, France 
ArchitectConstance Guisset Studio
Photos: Guisset
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more