// arthitectural / Interiors / Studio dass | MAIALAND

Studio dass | MAIALAND

Interiors Studio dass | MAIALAND

Studio dass | MAIALANDMAIALAND is a playground designed by Studio Dass, inspired by nature and forest. The theme of the nature and the design of the playground reflect the local rural context where it is located. It is also a key theme for the children’s education, that increasingly lose their relationship with nature. Through playing, it will help them to raise awareness of the importance of protecting our forests and animals and, importantly, to live a sustainable life, environmentally friendly, and thinking about the future of our planet.

Studio dass | MAIALAND

© Studio dass

Studio dass | MAIALAND

© Studio dass

Studio dass | MAIALAND

© Studio dass

The playground is divided into two zones, the Forest and the Tree House, each designed to target different age groups, so when the children grow up they always find new challenges. Green, the color of nature, is present throughout the park, on the pavement as roots and in construction as trunks and branches that grow vertically between the existing building.

Studio dass | MAIALAND

© Studio dass

Studio dass | MAIALAND

© Studio dass

Studio dass | MAIALAND

© Studio dass

The cognitive and motor abilities of children are specially developed with playing and here they will find the equipment and the environment that will give them new impulses and challenges in order to sharpen their senses and grow healthy in society and in harmony with the surrounding context.

Location: Maia, Portugal
Architect: Studio dass
Photos: Studio dass
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more