// arthitectural / Architecture / Studio Dave Keune & HeyHeyDeHaas | Writers House

Studio Dave Keune & HeyHeyDeHaas | Writers House

Architecture ZT2

In collaboration with, and after a concept of HeyHeyDeHaas we designed and created a small writers house for writer Marcel Osterop.

In the Parktheater in Eindhoven he has his residence in the flexible house. The writer wanted to be able to have a place to work and meet his audience. The house has various functions that enable him to communicate when he is in…or out.

The design is created out of four similar frames that have different functions. By dividing it in four it can be easily moved by hand. Also, more important, Marcel can arrange the house the way he wants- open or closed, sliced or turned.

ZT1  ZT3

Construction:

The frame is constructed out of steel to make it strong and suitable to attach various materials on.
Besides metal we used waterproof mdf, lexan plate and corkboard to create a typical functional design.
One piece can be moved by 2 persons or by a handtruck.

ZT4  ZT5  zthuis3

Functions:

Frame 1
entrance door
cupboard with various doors to exhibit pieces

Frame 2
table with display
lamp
By pulling out the table the light elevates so one can walk through easier

Frame 3
shelves that can open to both sides and closed
rotating board with cork or chalkboard

Frame 4
no functions but letting through the light and offering space for stuff.

Design: HeyHeyDeHaas and Studio Dave Keune
Renders: Studio Dave Keune
Pictures: Mike Roelofs
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more