// arthitectural / Interiors / Studio Guilherme Torres | FJ House

Studio Guilherme Torres | FJ House

Interiors Studio Guilherme Torres | FJ House

Studio Guilherme Torres | FJ HouseYoung, single, businessman and DJ. The owner of this apartment, located in the West side of São Paulo, wanted to keep living near his company and at the same time grant his new house all the modernity that represents this moment of his life.

Studio Guilherme Torres | FJ House

© MCA Estúdio

Studio Guilherme Torres | FJ House

© MCA Estúdio

The property, a typical apartment of the 80’s, was literally put down and rebuilt from scratch. All partitions, that limited the rooms, were removed. The toilets and two bedrooms were kept for structural reasons. Some windows were also eliminated, to create the concept of a box in which the ilumination plus wall and floor coverings would create a three-dimensional effect, like in a night club.

Studio Guilherme Torres | FJ House

© MCA Estúdio

Studio Guilherme Torres | FJ House

© MCA Estúdio

All the ilumination was designed using leds, featuring no other ight source in the whole apartment. Besides the scenographic effect, the ilumination presents a great energy saving combined with a high luminous efficiency. The walls and ceiling were built with plasterboard and then covered with polymer cement.

Studio Guilherme Torres | FJ House

© MCA Estúdio

Studio Guilherme Torres | FJ House

© MCA Estúdio

The kitchen, integrated to the living room, occupies the area that was previously designed for corridors and lavatory. All the woodwork was designed by the architect and one of the great aspects of the project’s interior design was the “high-low” effect, that is, great insights with very low costs. For example, the DJ table, is actually an alluminium ladder that gained a new interpretation. The whole furniture line follows an unassuming style, inspired in the 70’s.

Studio Guilherme Torres | FJ House

© MCA Estúdio

Studio Guilherme Torres | FJ House

© MCA Estúdio

Studio Guilherme Torres | FJ House

© MCA Estúdio

The Master suite gained a bathtub integrated to the sleeping area, a transgression more than welcome on this contemporary way of living.

Location: São Paulo, Brazil
Arhitects: Studio Guilherme Torres
Client: FJ
Area: 135 m²
Year: 2010
Photography: MCA Estúdio
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more